Kto tu vie teda čítať?

20. februára 2021, crescendo, Nezaradené

Vážená pandemická komisia, vážená vláda SR, vážený pán premiér,

veľmi si ceníme vašu prácu, ktorú robíte na poli boja s ochorením COVID 19. Je jasné, že v tom dlhom, náročnom a neutíchajúcom boji sa človek vyčerpá, znepozornie, občas robí chyby. To nie je hanba. Hanbou je, ak sa človek z tých chýb nepoučí a robí ich ďalej.

Bohuvďaka sú aj na Slovensku ľudia, ktorí vedia čítať, aj po anglicky a čuduj sa svet, jednoducho chceli vedieť z odborného hľadiska presne to, kto má a kto nemá ísť/podstupovať antigénový rýchlotest. Nie je to žiadna raketová veda, len obyčajný návod a usmernenie, bežne dostupné kdekoľvek na webe ako napríklad aj na https://www.hackensackmeridianhealth.org/HealthU/2020/06/04/covid-19-tests-everything-you-need-to-know/

Z neho vyberám a chcel by som zdôrazniť len tú stať, KTO NEMÁ ABSOLVOVAŤ rapid AG test:

  1. Ak nemáte COVID-19 symptómy, bezohľadu na to, či ste mali prvotný alebo druhotný kontakt s osobou pozitívnou na COVID-19.
  2. Ľudia, ktorí si chcú potvrdiť svoj stav a vrátiť sa do práce alebo do školy po prekonaní COVID-19 ochorenia.
  3. Ľudia, ktorí sa po ceste chcú vrátiť do práce alebo do školy a nemajú príznaky.
  4. Ľudia bez príznakov, ktorí sú povinní podstúpiť test COVID-19 pred chirurgickým zákrokom alebo hospitalizáciou v nemocnici. Najpresnejšou možnosťou je stále test PCR.

Ešte na doplnenie:

Negatívny výsledok z antigénneho testu neznamená, že pacient nemá COVID-19. Stále sa zhromažďujú výsledky výskumu zameraného na presnosť antigénnych testov, ale falošne negatívne výsledky boli hlásené až v 50% prípadov. Preto by mal každý pacient, ktorý má príznaky COVID-19, pokračovať v karanténe a udržiavať sociálny dištanc, až kým jeho príznaky neustúpia. Ak sa príznaky zhoršia, odporúča sa pacientom vyhľadať PCR test . Výsledky PCR testov sú vo väčšine prípadov k dispozícii do niekoľkých dní.

Myslím si, že je to napísané jasne a stručne. Tiež vyššie nad tým sú spomenuté príznaky COVID-19.

Tak, vážená pandemická komisia, vážená vláda SR, vážený pán premiér, prestaňte z nás robiť debilov! Pravidelne celoplošne testovať 98-99% zdravých ľudí tohto štátu, bez racionálneho či odborného základu, kedy je to doslova KONTRAINDIKOVANÉ, je trestuhodné, neslušné až hraničiace s chrapúnstvom. Prečo to robíte? Pre koho? Pre tých bezpríznakových alebo inak zdravých ľudí? Veď sa smeje z nás už nielen celá Európa, ale aj Kanada (nazývajú nás COVIDNACISTI, hanbím sa za Slovensko) či ostatný celý svet, ktorý sa len náhodou stretol s tým, čo sa to deje tam niekde na Slovensku a kde je tento zázrak.

Dosť už bolo! Ďakujeme, NECHCEME VIAC!!!

S pozdravom

Zdravý rozum je najlepší liek