Založ si blog

Kto tu vie teda čítať?

Vážená pandemická komisia, vážená vláda SR, vážený pán premiér,

veľmi si ceníme vašu prácu, ktorú robíte na poli boja s ochorením COVID 19. Je jasné, že v tom dlhom, náročnom a neutíchajúcom boji sa človek vyčerpá, znepozornie, občas robí chyby. To nie je hanba. Hanbou je, ak sa človek z tých chýb nepoučí a robí ich ďalej.

Bohuvďaka sú aj na Slovensku ľudia, ktorí vedia čítať, aj po anglicky a čuduj sa svet, jednoducho chceli vedieť z odborného hľadiska presne to, kto má a kto nemá ísť/podstupovať antigénový rýchlotest. Nie je to žiadna raketová veda, len obyčajný návod a usmernenie, bežne dostupné kdekoľvek na webe ako napríklad aj na https://www.hackensackmeridianhealth.org/HealthU/2020/06/04/covid-19-tests-everything-you-need-to-know/

Z neho vyberám a chcel by som zdôrazniť len tú stať, KTO NEMÁ ABSOLVOVAŤ rapid AG test:

  1. Ak nemáte COVID-19 symptómy, bezohľadu na to, či ste mali prvotný alebo druhotný kontakt s osobou pozitívnou na COVID-19.
  2. Ľudia, ktorí si chcú potvrdiť svoj stav a vrátiť sa do práce alebo do školy po prekonaní COVID-19 ochorenia.
  3. Ľudia, ktorí sa po ceste chcú vrátiť do práce alebo do školy a nemajú príznaky.
  4. Ľudia bez príznakov, ktorí sú povinní podstúpiť test COVID-19 pred chirurgickým zákrokom alebo hospitalizáciou v nemocnici. Najpresnejšou možnosťou je stále test PCR.

Ešte na doplnenie:

Negatívny výsledok z antigénneho testu neznamená, že pacient nemá COVID-19. Stále sa zhromažďujú výsledky výskumu zameraného na presnosť antigénnych testov, ale falošne negatívne výsledky boli hlásené až v 50% prípadov. Preto by mal každý pacient, ktorý má príznaky COVID-19, pokračovať v karanténe a udržiavať sociálny dištanc, až kým jeho príznaky neustúpia. Ak sa príznaky zhoršia, odporúča sa pacientom vyhľadať PCR test . Výsledky PCR testov sú vo väčšine prípadov k dispozícii do niekoľkých dní.

Myslím si, že je to napísané jasne a stručne. Tiež vyššie nad tým sú spomenuté príznaky COVID-19.

Tak, vážená pandemická komisia, vážená vláda SR, vážený pán premiér, prestaňte z nás robiť debilov! Pravidelne celoplošne testovať 98-99% zdravých ľudí tohto štátu, bez racionálneho či odborného základu, kedy je to doslova KONTRAINDIKOVANÉ, je trestuhodné, neslušné až hraničiace s chrapúnstvom. Prečo to robíte? Pre koho? Pre tých bezpríznakových alebo inak zdravých ľudí? Veď sa smeje z nás už nielen celá Európa, ale aj Kanada (nazývajú nás COVIDNACISTI, hanbím sa za Slovensko) či ostatný celý svet, ktorý sa len náhodou stretol s tým, čo sa to deje tam niekde na Slovensku a kde je tento zázrak.

Dosť už bolo! Ďakujeme, NECHCEME VIAC!!!

S pozdravom

Zdravý rozum je najlepší liek

Komédia na entú!

13.04.2021

Haló? Halóóó? Tu Sputnik, tu Sputnik!! Asi takto by sa dala parafrázovať situácia zo známeho filmu podľa skutočných udalostí Apollo 13, avšak na rozdiel od slovenskej reality v tej americkej dali všetci vedci a odborníci hlavy dokopy a navrhli riešenie, ktoré napokon posádku zachránilo. A politici len z úzadia sledovali vývoj udalostí. Véééľky rozdiel. Tak sa chovajú [...]

Nacisti v srdci Európy?

02.04.2021

Mätie vás nadpis? Čo majú spoločné nacisti a komunisti? Obe tieto ideológie sa vyznačujú demagógiou, udržiavaním neistoty, strachu a nevedomosti. Obe sú totalitné, diktátorské. Nevraživosť voči ľuďom iného názoru je základom na ich verejné poníženie, zničenie či odstránenie. Ohýbanie zákonov podľa vlastných potrieb – minulý týždeň bola odložená [...]

Čo sme komu urobili?

01.03.2021

V sobotu prenikli na verejnosť prostredníctvom niektorých médií protipandemické opatrenia našej vlády. Musím povedať, že to je po roku snáď prvý, rozumne koncipovaný materiál, očividne nie koncipovaný premiérom a jeho vládou (našťastie), ale našimi odborníkmi, ktorým najprv premiér cez médiá vynadal, aby vzápätí si s nimi sadol za okrúhly stôl a ťahal z nich [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50, aktualizované: 15:34

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

crescendo

Čo sme to len porobili!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 11788x
Priemerná čítanosť článkov: 2358x

Autor blogu

Kategórie