Založ si blog

Komédia na entú!

Haló? Halóóó? Tu Sputnik, tu Sputnik!!

Asi takto by sa dala parafrázovať situácia zo známeho filmu podľa skutočných udalostí Apollo 13, avšak na rozdiel od slovenskej reality v tej americkej dali všetci vedci a odborníci hlavy dokopy a navrhli riešenie, ktoré napokon posádku zachránilo. A politici len z úzadia sledovali vývoj udalostí. Véééľky rozdiel. Tak sa chovajú veľkí oproti malým, provinčným chrobákom. Rozdiel je evidentný hneď v úvode pri prvých slovách.

Ako si vysvetliť démonizovanie nepotrebného, keď hlavným light motívom je získavanie si priazne voličov do budúcich volieb pod veľmi deravým pláštikom ochrany zdravia obyvateľstva s niečim, čo nie je ani prelomové, vôbec nie jedinečné a spásonosné, čo by malo zachrániť naše ľudstvo od katastrofy vyhynutia. Asi tak to je so Sputnikom V, ktorý BEZ DOSTATOČNÝCH DÁT Z KLINICKÝCH SKÚŠOK (vlastne v súčasnosti len prebieha 3. fáza klinických skúšok vo svete na reálnom obyvateľstve) a dodania NEVYHNUTNEJ DOKUMENTÁCIE sa chce staviať na piedestál najlepšej vakcíny na svete! Nie je to smiešne a absurdné?! Molière by si zgustol.

Ako chápať skoro smiešne množstvo 200 tisíc vakcín s otáznym a nám zatiaľ vôbec nepreukázaným účinkom v dostatočnom množstve (1 článok v Lancete, čo to spustil) spolu s možnými nežiadúcimi účinkami, oproti takmer 3,4 milióna bezpečných a odskúšaných vakcín dnes už na stovkách miliónov ľudí (Pfizer a Moderna), ktoré jednoducho neobjednal ex-minister zdravotníctva s ex-premiérom? Nejedná sa tu náhodou o všeobecné ohrozenie zdravia obyvateľstva a zanedbanie si povinností pri správe cudzieho majetku? To nech posúdia iné orgány v trestnom konaní, ale tento neodškriepiteľný fakt a akt, ktorý sa stal, by nemal ostať bez povšimnutia v hľadáčiku generálnej prokuratúry, ktorá chce potvrdiť svoju nezaujatosť a nezávislosť od ktorejkoľvek vládnej garnitúry.

Poviem vám iný príbeh. Firma XY chce začať predávať svoju vakcínu proti COVID-19 v Európskej únii. Dodá potrebné dáta, všetky požadované podklady, spolupracuje s regulačnými autoritami EÚ (EMA) a takmer až po skoro 3 mesiacoch, čuduj sa svete, dostane schválenie od agentúry pre uvoľnenie na trh a možnosť vakcinácie obyvateľstva EÚ. Stále si myslíte, že schvaľovací postup bol doskriminačný? A jedná sa o americkú firmu, americkú vakcínu! Áno, hovorím o vakcíne od spoločnosti Janssen v koncerne Johnson & Johnson. A viete čo ešte? Predstavte si, že táto vakcína SA PODÁVA LEN RAZ, skladovanie v chladničke po dobu 6 mesiacov na použitie. Krása,nie? Ale to by museli niektorí naši kompetentní politici sa zbaviť klapiek na očiach a mať v skutočnosti pred očami ľudí tejto republiky, ktorí po skoro 4 mesiacoch uzávery by urobili už pomaly čokolvek, aby sa „dostali do normálu“ na slobodu. A viete, čo je čerešničkou na torte? Táto vakcína je TECHNOLOGICKY A PRINCIPIÁLNE ÚPLNE IDENTICKÁ s ruským Sputnikom V. Rozdiel? V pricípe asi ako aditívny benzín od OMV a Shell. Na rozdiel od ruskej, je však odksúšaná na dostatočnom množstve ľudí v 3. fáze klinických skúšok, s nevyhnutnýmmi dátami potrebnými na schválenie a napokon to najhlavnejšie , schválená európskymi orgánmi! BEZPEČNÁ A ÚČINNÁ!!! Čo chcete viac, ľudia?! Nie je to komické, že sa zháňate za fatamorgánou z Ruska, ktorú ani ruskí politici nepretláčajú u nich doma v Rusku pre odmietanie domácim obyvateľstvom (prečo asi? žeby vedeli viac ako my a mali viac informácií z nemocníc, kde sa to skúšalo?!) Som však presvedčený, že práve o toto išlo tým niektorým našim politikom, cielene dohnať ľudí do tohto stavu zúfalstva a potom im ponúknuť akože fiktívnu záchranu, ktorá je len mydlovou bublinou vyfúknutou z detského bublifuku (bohužiaľ dnešné deti už asi nevedia, o čom je reč). Čistý, primitívny marketing. Spasiteľ sveta, zachráň nás! Len tieto slová sa odriekajú niekde úplne inde a za iných okolností, ako sa tomu deje u nás. Komédia? Veru áno!

Nie je komické, že sa ženieme za 200 tisícovou omrvinkou, keď Johnson & Johnson má kontrakt s EÚ na 200 miliónov vakcín, čo by nám aj podľa paritného delenia podľa počtu obyvateľstva prinieslo takmer 2,5 milióna ďaších vakcín?! Schválených a bezpečných! Pre 2,5 milióna ľudí oproti 100 tisícom!! Nie je to smiešne? Chce to však pohľad z vtáčej perspektívy, čo bohužiaľ niektorí ľudia nedokázali a nedokážu urobiť. Ruská, neschválená EMA-ou, poriadne neodskúšaná áno, americká odskúšaná, bezpečná, účinná a schválená nie! Komédia!!! To by sa hlavní protagonisti v Pelíškách riadne čudovali. Hold, doba je iná. Falošné rusofilstvo podporované propagandou agentami FSB z Kremľa a neobjektívne odmietanie všetkého amerického je dnes na dennom poriadku. Choré.

Prečo nepovedali kompetentní o nutnej požiadavke ruskej strany na certifikované pracovisko EÚ pri schvaľovacom procese? Rátali asi s tým, že ak to ŠÚKL schváli, tak by to ruská strana mohla vziať všetkými desiatimi. Túžba presadiť sa na 430 miliónovom trhu EÚ je obrovská. O to ide Rusom, nie o nejaké Slovensko. Pre nich sme len obyčajný nástroj v ich rukách na presadenie si ich mocensko-obchodných záujmov. O nič iné im nejde! Nie našich, pomôcť nám! Ľudia, spamätajte sa, otvorte oči!

Mimochodom rusofilstvo a slovanská vzájomnosť, ktorá je využívaná na pozadí tohto „konfliktu“. A čo 40 miliónov ukrajinských bratov? Oni nie sú Slovania? Už ste zabudli, ako ich nechali ich ruskí spoluobčania vyhladovať pred vojnou? Akú genocídu na nich Stalin spáchal? Cez 5 miliónov zahynulo hladom, ako celé Slovensko!! A Trockij so svojim terorom koľko miliónov ľudských životov zničil priamo u nich doma v Rusku? Zabudli ste? Keď toto urobili im, čo nám potom spravili po vojne, keď cez svoje ruské tajné služby zmanipulovali obyvateľstvo v Čechách a presadili komunistov do vlády vo februárovej revolúcii 1948? Už ste zabudli na Masaryka jr., ktorý akože vypadol z okna na pražskom hrade? Ruské archívy by vám povedali o tom svoje. Už ste zabudli na august 1968, keď nám „pomohli“ naši ruskí bratia na ďalších 20 rokov tvrdnúť v ich komunistickom gulagu? Zabudli ste, ľudia?! Aj toto sú ruskí bratia! Odpúšťame, ale nezabúdame! Poniektorí, chvalabohu.

Späť k vakcíne. Viete, čo je skutočná hanba SR? Že nemáme ani jedno certifikované laboratórium EÚ pre takéto prípady. Prečo minister zdravotníctva a premiér či ex-premiér ho nepomohli SAV-ke získať? Alebo ktorémukoľvek inému laboratóriu s požadovanými parametrami. Prečo?!

Prečo nepožiadali Česko, ktoré má tiež záujem o Sputnik, o jeho skúmanie? Alebo 40 miliónové Poľsko. To ani Poliaci nemajú certifikované laboratórium? Skôr predpokladám, že obava z verifikovania pravdy a neschválenia bola väčšia ako túžba po objektivite a pravde. A okrem toho Poliaci majú inú hrdosť ako my, Slováci. Tí ani neuvažujú o Sputniku. Katyň je v silnej pamäti poľského národa. Ale to je o inej úcte k inteligencii ako im vynadať do idiotov, všakže pán Matovič?

Apropó, myslíte si, že Orbán zrazu vybaví pre Slovensko len tak schválenie Sputnika V, ako tomu bolo v ich prípade z pozície vládnej sily, úplne zadarmo? Nič nie je zadarmo. Niečo za niečo. Tak to chodí. A v politike o to viac. Ide my skôr mráz po chrbte pri predstave, čo len nasľuboval našim južným susedom, keď Rusom daroval Zakarpatskú Ukrajinu len tak, spakruky.

Prečo v Číne nie je schválená žiadna americká vakcína? A naopak, prečo v USA nie je žiadna čínska, či ruská? Raz žijeme v nejakom geopolitickom priestore, tak si máme v prvom rade hájiť naše farby, hlavne keď nám nesmrdia miliardy peňazí z EÚ, ktoré sem natečú v najbližších rokoch. Niektorými ľuďmi odkopnutá a našou povinnosťou nepoužitá štátna hrdosť a česť právom nám prináležiaca, sa nedá inak označiť ako oportunistická zapredanosť. Peniaze dajte, ale ja vám od chrbta vrazím nôž. Kriváci!

Pozrime sa teda triezvo na to, vezmime obyčajný sedliacky rozum do hrsti a zrátajme si dva a dva. Nie je rozumnejšie, efektívnejšie, rýchlejšie a elegantnejšie nakúpiť a propagovať principiálne úplne rovnakú, ale účinnú a bezpečnú vakcínu namiesto stále pípajúcej chiméry, ktorá nám spôsobuje viac starostí ako radosti? Verím, že pravda zvíťazí aj tento raz.

Nacisti v srdci Európy?

02.04.2021

Mätie vás nadpis? Čo majú spoločné nacisti a komunisti? Obe tieto ideológie sa vyznačujú demagógiou, udržiavaním neistoty, strachu a nevedomosti. Obe sú totalitné, diktátorské. Nevraživosť voči ľuďom iného názoru je základom na ich verejné poníženie, zničenie či odstránenie. Ohýbanie zákonov podľa vlastných potrieb – minulý týždeň bola odložená [...]

Čo sme komu urobili?

01.03.2021

V sobotu prenikli na verejnosť prostredníctvom niektorých médií protipandemické opatrenia našej vlády. Musím povedať, že to je po roku snáď prvý, rozumne koncipovaný materiál, očividne nie koncipovaný premiérom a jeho vládou (našťastie), ale našimi odborníkmi, ktorým najprv premiér cez médiá vynadal, aby vzápätí si s nimi sadol za okrúhly stôl a ťahal z nich [...]

Kto tu vie teda čítať?

20.02.2021

Vážená pandemická komisia, vážená vláda SR, vážený pán premiér, veľmi si ceníme vašu prácu, ktorú robíte na poli boja s ochorením COVID 19. Je jasné, že v tom dlhom, náročnom a neutíchajúcom boji sa človek vyčerpá, znepozornie, občas robí chyby. To nie je hanba. Hanbou je, ak sa človek z tých chýb nepoučí a robí ich ďalej. Bohuvďaka sú aj na Slovensku [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

crescendo

Čo sme to len porobili!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 11712x
Priemerná čítanosť článkov: 2342x

Autor blogu

Kategórie