Založ si blog

Čo sme komu urobili?

V sobotu prenikli na verejnosť prostredníctvom niektorých médií protipandemické opatrenia našej vlády. Musím povedať, že to je po roku snáď prvý, rozumne koncipovaný materiál, očividne nie koncipovaný premiérom a jeho vládou (našťastie), ale našimi odborníkmi, ktorým najprv premiér cez médiá vynadal, aby vzápätí si s nimi sadol za okrúhly stôl a ťahal z nich rozumy, ako z tejto poondiatej situácie, na ktorej má svoj leví podiel práve on a jeho Pomazaný, vykľučkoval. A dovolím si tvrdiť, že tieto opatrenia už mali byť zavedené dávno, tak ako odborníci navrhovali tvrdú uzávierku štátu už v decembri, ale pre povolenie nákupnej predvianočnej horúčky nám to spôsobilo tento stav teraz. Teraz, keď je cez 7100 mŕtvych COVID pacientov, tak babo raď. Na to sú odborníci zrazu dobrí. Za to však nesie plnú zodpovednosť súčasná vláda SR a premiér. Z toho sa nevyvlečú, už nikdy. Komédiou však ostáva, keď premiér oznámil, že sa tieto návrhy odborníkov idú najprv prerokovať na koaličnej rade, aby s ním všetky strany koalície súhlasili a až potom bude komunikovaný verejnosti. Cha, cha. To je snáď ďalší zlý vtip. To ako keby chceli povedať, že najprv je potrebné schváliť, či 2+3 = 5, lebo ak s tým bude mať niekto problém, tak to bude 6. Nonsens! Už raz a navždy nech s tým prestane táto vládna koalícia operovať. Jasne dané protiepidemické pravidlá vychádzajú z vedeckých poznatkov a nie z koaličnej rady!!

Ďalším povšimnutiahodným momentom minulého týždňa bola vakcinácia a Sputnik. Nie je vhodné, ak ktokoľvek z vlády ide spochybňovať vedu a ohýbať si ju podľa svojej potreby. Berme to tak, že vakcíne Sputnik prebieha v podstate klinická štúdia 3. fázy, ktorá má výsledky účinnosti 91,6%. Áno, 91,6%, čo ju radí k top vakcínam vo svete! Jej ďalšie výhody ako to, že funguje aj u starých, aj pri britskej mutácii, menej nežiadúcich účinkov, aj jednoduchšie skladovanie, transport a celková logistika ju posúvajú na piedestál vo výbere očkovacích látok. Aj keď vakcína od Astra Zeneca so svojou 60% účinnosťou a obmedzením použitia (zatiaľ) do 65 rokov resp. 55 rokov sa hromadí v európskych skladoch neodobratá vo výške 80% dodávok (zdroj Guardian) by sa mohla využiť hromadne pri mladších vekových skupinách a v masovejšom meradle. Pretože je jasné, že LEN RÝCHLE A MASOVÉ ZAOČKOVANIE POPULÁCIE nám môže pomôcť, lebo kým budeme postupovať len podľa nášho súčasného plánu, tak skôr než zaočkujeme potrebnú populáciu pre vytvorenie kolektívnej imunity, tak tu bude jatriť naše rany ďalšia juhoafrická, potom kórejská, neskôr kalifornská, brazílska mutácia a čo ja viem čo ešte aká. Nekonečný príbeh, ktorý sa zlým manažmentom bude len predlžovať. Nezmyselná agónia Slovenska. Za mesiac tu mohlo byť zaočkovaného vyše pol Slovenska!

Azda najviac sa dotklo vyhlásenie niektorých ľudí, že nemôžeme schváliť vakcínu, ktorá nie je schválená ELA, a nechať tak ľudí napospas. Napospas komu, čomu?!? Čo my sme nejaké ovce, nesamostatné, čo nevieme, čo robiť, riadiť sa svojim rozumom a potrebujeme tu niekoho, kto nám bude stále hovoriť, čo je správne a čo máme robiť? To kde sme? V komunizme? Dokladuje to však tiež mocenskú a vlastnícku povahu daných ľudí resp. partaje, ktorú zastupujú. A pritom všetky ostatné vakcíny sú schválené len PODMIENEČNE! Prečo asi? Na rozdiel od spomínanej osoby som presvedčený, že sa tu malo ľuďom ODPORÚČAŤ, čo majú robiť, každý by mal BYŤ SEBADISCIPLINOVANÝ, mať ZODPOVEDNOSŤ SÁM ZA SEBA a naučiť sa sám o seba postarať, bojovať za seba. Takto sa to malo komunikovať. A nie čakať či spoliehať sa na štát. Na koho? Premiéra? Ministrov? To snáď len nie. Už zajtra tu nemusia byť! V tom je obrovský rozdiel chápania demokracie tu a na Západe, lebo to je len obyčajná akceptácia ľudskej osobnosti, práv jednotlivca a nie štátu, ktorý sa stavia nad práva svojich občanov. Jednoduchá logika, keď budem ochraňovať sám seba, tak v konečnom dôsledku bude chránená väčšina, štát, spoločnosť. V tom je podstatný rozdiel vnímania jednotlivca!

A počas tohoto všetkého sa prehliadla jedna veľmi zaujímavá vec, Švédsko. Totiž to Švédsko, ktoré nerobilo skoro žiadne z našich opatrení, nechali otvorené školy, reštaurácie, obchody, nezatvorili si ekonomiku. A my sme ich predstihli v počte COVID obetí na obyvateľa s našimi opatreniami, atómovými bombami, totálnymi uzávierkami štátu a zničením ekonomiky, psychického, ekonomického a spoločenského zdravia nášho obyvateľstva. Tisíce ľudí skrachovalo, ďalšie desaťtisíce ešte skrachuje. Komu to teda prospelo? Načo to bolo dobré? Neviem, či je ešte v OECD takýto štát, čo sa mu to podarilo. A za to nemôže Fico či Pellegrini, ale len a len vláda, ktorá je teraz pri kormidle. Tá si nastavuje predsa zákony, pravidlá, opatrenia.

Chybou je to, že u nás sa vôbec nelieči v prvom kontakte obvodným lekárom na rozdiel od iných krajín. Tam sa po diagnostikovaní COVID pacient spojí s lekárom a dostane nielen odporúčania, že mám ísť už do nemocnice, lebo my je veľmi zle a na umretie, ale celý návod aj s predpísanými liekmi, ktoré ma užívať. A v tom je ten veľký rozdiel. Nám sa potom dostanú do nemocnice už ľudia s jednou nohou v hrobe.

Stabilizácia lekárov a sestier resp. zdravotníckeho personálu: musíte okamžite zdvihnúť zdravotníkom platy dvojnásobok. Všetkým! (Za tento marazmus je v 90% zodpovedný Fico, Raši, Pellegrini a spol. a ich predchádzajúca 12-ročná vláda. Snáď najlepším dôkazom môjho tvrdenia je 93-ročná obvodná lekárka zo Spiša, ktorá pracuje, lebo nemá kto liečiť, pán minister, vláda a premiér. Kde ste?!?) Až potom sa začnú vracať a vrátia lekári a sestry zo zahraničia domov. A tým všetkým, ktorí robia s infekčnými pacientami (aj RZPP pán minister!!) o ďaších 50%, tzn. trojnásobok toho, čo majú teraz. Tým sa začne stabilizovať zdravotnícka základňa. A začať vychovávať a udržať v republike anesteziológov, pretože vidíme, že je to jeden z kľúčových odborov, ktorý nám v počtoch chýbal už v minulosti a bude dôležitý ešte najmenej ďalších x rokov. SARS-COV-2 už nezmizne. Ako nezmizol vírus chrípky. A nech je MUDr. Törökovi z VÚSCHu umožnené zdieľať svoje liečebné skúsenosti, nech povie ostatným lekárom stratégiu COVID liečby a zakúpte také naprogramované UPV, aby išli metódou chaosu, ktorá je omnoho úspešnejšia ako klasické ventilátory na väčšine oddeleniach v SR. Berte pomocnú ruku tam, kde sa skutočne dáva.

Kto hľadá pravdu, nájde. Nespochybňujte všetko, aj to, čo sa už nedá spochybňovať napr. všade funguje lockdown, aj v Británii, kde je britská mutácia, len u nás nie? Pripomína mi to biblické tvrdenie, „aj keby som pred vami tie kamene premenil na chlieb, aj tak neuveríte.“ Konajte, LIEČTE a nielen vajatanie s testovaním. Testovaním sa predsa NELIEČI! To chápe už každý. A mýliť si povinnosť nasilu s dobrovoľnosťou, už tiež ľudia pochopili v novembri. Dobrovoľné samotestovanie AG testami podľa potreby, keď má človek príznaky a nie nútiť zdravých ľudí kvôli tomu, že potrebujeme ‚bumážku‘ do práce. Je predsa x-prípadov, že poobede AG test negatívny a na druhý deň horúčky a nástup COVID. Ale ten človek bol celý deň v práci s negatívnym certifikátom. Tomu sa však nedá zabrániť, zabrániť sa dá v pokračovaní šírenia bez izolácie pacienta. Akákoľvek e-karanténa je lepšia ako žiadna, pán premiér. A mala byť už dávno vytvorená, premrhali ste rok! Naopak, našimi doterajšími opatreniami sa začíname podobať na Severnú Kóreu a presne ako nám hovoria v Kanade, covidnacisti. Veľkou hanbou je, že až teraz sa začnú dovážať lieky, ktoré sú známe svojou účinnosťou už od leta minulého roka a mali tu byť už dávno!!

Napriek všetkému zlému, čo sa tu doteraz stalo, sa mi vidí, že teraz po sedení s odborníkmi a DODRŽIAVANÍM ICH ODPORÚČANÍ, to skutočne vyjde. Keď je aspoň nejaká stratégia (lepšia ako žiadna doteraz), svetielko nádeje na konci tunela, čo nám žiari. Avšak musíme začať s jej implementáciou a dodržiavaním každý sám od seba. Prajem nám v tom každému veľa zdaru. A zdravia!

Komédia na entú!

13.04.2021

Haló? Halóóó? Tu Sputnik, tu Sputnik!! Asi takto by sa dala parafrázovať situácia zo známeho filmu podľa skutočných udalostí Apollo 13, avšak na rozdiel od slovenskej reality v tej americkej dali všetci vedci a odborníci hlavy dokopy a navrhli riešenie, ktoré napokon posádku zachránilo. A politici len z úzadia sledovali vývoj udalostí. Véééľky rozdiel. Tak sa chovajú [...]

Nacisti v srdci Európy?

02.04.2021

Mätie vás nadpis? Čo majú spoločné nacisti a komunisti? Obe tieto ideológie sa vyznačujú demagógiou, udržiavaním neistoty, strachu a nevedomosti. Obe sú totalitné, diktátorské. Nevraživosť voči ľuďom iného názoru je základom na ich verejné poníženie, zničenie či odstránenie. Ohýbanie zákonov podľa vlastných potrieb – minulý týždeň bola odložená [...]

Kto tu vie teda čítať?

20.02.2021

Vážená pandemická komisia, vážená vláda SR, vážený pán premiér, veľmi si ceníme vašu prácu, ktorú robíte na poli boja s ochorením COVID 19. Je jasné, že v tom dlhom, náročnom a neutíchajúcom boji sa človek vyčerpá, znepozornie, občas robí chyby. To nie je hanba. Hanbou je, ak sa človek z tých chýb nepoučí a robí ich ďalej. Bohuvďaka sú aj na Slovensku [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

crescendo

Čo sme to len porobili!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 11790x
Priemerná čítanosť článkov: 2358x

Autor blogu

Kategórie